+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 10 листопада 2018

Екскурсія у минуле

Напередодні Дня української писемності та мови наукова бібліотека Уманського НУС провела захід «Напиши мені листа…» для студентів 11-гр групи факультету менеджменту. Студенти мали можливість відвідати гордість бібліотеки – музейну кімнату «Библіотека Уманскаго средняго училища садоводства и земледълія», де зібрана велика кількість історичних фактів, документів, раритетних видань і рукописів.

Науковий співробітник бібліотеки, Михайлова Н. В., провела цікаву екскурсію про історію створення університету, про видатних людей, які внесли свій неоціненний вклад у розвиток науки садівництва. Студенти дізналися багато цікавого про умови вступу до нашого навчального закладу, які існували сто років тому. Були представлені рідкісні експонати з дивовижною  історією. Найцікавішим моментом для студентів стало пригощання цукатами з яблук, які були приготовлені за старовинним рецептом.

Багато вражень та емоцій викликало у студентів 11-гр групи написання листа пером при свічці так, як робив це Нестор Літописець у своїй келії. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора Літописця і починається писемна українська мова. Чернецтво Нестор прийняв у 17-річному віці, пізніше висвячений в сан диякона. Він був книжником з широким історичним світоглядом і великим літературним хистом.

Студенти 11-гр групи висловили своє захоплення і вдячність науковій бібліотеці за  цікавий екскурс у минуле.

Людмила Мовчан,

ст. викладач кафедри української

 та іноземних мов, к. пед. н., куратор 11-гр групи