+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 01 грудня 2017

ІІ етап XVIII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

1 грудня 2017 року на базі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбувся ІІ (обласний ) етап XVIII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому взяли участь близько 90 учасників. Честь Уманського національного університету садівництва відстоювала студентка І курсу факультету економіки та підприємництва Сьомко Наталія (викладач Фернос Ю.І.), яка перемогла у І (місцевому) турі конкурсу.

 

Урочисту частину розпочав директор інституту української філології та соціальних комунікацій  Погрібний Ігор Іванович, який закликав усіх присутніх не лише знати українську мову, а й не соромитися користуватися нею. Адже метою конкурсу є сприяння утвердженню статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу. Перш ніж перейти до написання конкурсних робіт, учасникам було запропоновано переглянути кавер-версію популярної пісні Despacito. Пісню виконують діти Дрогобича. Автор переспіву – Роман Стахнів. У його варіанті Despacito звучить як «Десь По Світу».

«Десь по світу ти шукаєш іншу Україну, а вона живе в твоєму серці – незалежна, вільна і єдина», – співають дітки й закликають: «Повертайся на Вкраїну будувати справжню Батьківщину…». Пісня налаштувала усіх присутніх на патріотичний лад, змусила задуматися  над майбутнім нашої України.

 

 Будемо чекати результатів та побажаємо нашій учасниці перемоги!

К.філол.н., доцент кафедри української та іноземних мов

Фернос Ю. І.