+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 09 листопада 2018

Інтелектуальна гра «Мова – коштовний скарб народу»

Українська мова є державною мовою України. Але для нас, українців, – це ще й мова великого українського народу, багата, мелодійна, довершена, гідна того, щоб нею пишатись. Рідна мова – це неоціненна національна святиня, скарбниця духовних надбань.

8 листопада 2018 р. у рамках святкування Тижня української мови, приуроченого до Дня української писемності та мови, доцент кафедри Світлана Каричковська провела інтелектуальну гру під назвою «Мова – коштовний скарб народу». За звання кращих знавців української мови змагалися команди факультетів менеджменту, економіки і підприємництва та інженерно-технологічного.

У складі журі були як представники Уманського НУС – завкафедри, доцент Наталія Комісаренко, доцент Юлія Фернос та старший викладач Людмила Мовчан, так і представник Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, доцент кафедри української мови та методики її навчання Василь Денисюк.

Конкурс складався з таких етапів, як бліц-опитування, продовжити прислів'я, проговорити скоромовку, розгадати ребуси, відновити вірші, дати відповідь на запитання тощо. Крім того, студенти декламували вірші та співали українських пісень. Не обійшлося і без емоцій за право вибороти перше місце.

У напруженій боротьбі переможцями стала команда «Нон-Стоп» факультету менеджменту, друге місце посіла команда «Українці» факультету економіки і підприємництва, третє – команда «Депутати» інженерно-технологічного факультету.

Радує те, що вкотре конкурс підтвердив духовне багатство нашої молоді, навички вільного користування засобами рідної мови та національної свідомості.

 

Доцент кафедри української та іноземних мов

Світлана Каричковська