+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 13 листопада 2018

Конкурс імені Петра Яцика

 «Мова – це не просто спосіб спілкування, а щось більш значуще. Мова  це всі глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам'ять, найцінніше надбання віків, мова  це ще й музика, мелодика, барви буття, сучасна художня, інтелектуальна і мислительська діяльність народу»   Олександр Олесь.

 

На кафедрі української та іноземних мов 9 листопада відбувся І тур XІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, який проводиться кожного року у всіх навчальних закладах з метою утвердження статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання в молодого покоління українців поваги до мови свого народу.

У конкурсному відборі взяли участь 20 студентів І-ІІ курсів. За результатами перевірки конкурсних робіт було визначено таких переможців:

1 місце – Грицай Каріна Сергіївна,  11-ф група факультет економіки та підприємництва – викладач Каричковська С. П.;

2 місце – Хлівненко Едуард Миколайович, 21-м група факультет менеджменту – викладач Мовчан Л. В.;

3 місце – Сліпокінь Яна Русланівна, 11-гр група;  Куцик Катерина Сергіївна – 11-тм група факультет менеджменту – викладач Мовчан Л. В.

Протягом тижня проходив конкурс стінгазет. Студенти охоче долучилися до роботи і від кожної групи І-ІІ курсів були представлені стінгазети на тему «Мова – душа народу». За результатами конкурсу було визначено таких переможців:

1 місце –21-м група (Коломієць Альона, Малішевська Вікторія);

2 місце –14-ас група (Прокопенко Роман);

3 місце – 21-гр група (Жевердан Вероніка).

 Дякуємо всім студентам, які брали участь у заходах, присвячених Дню української писемності і мови. Давайте берегти і прославляти нашу рідну мову і пам’ятати, що «Доля української мови – то є водночас й доля української держави й нацїі»  Ігор Лосєв.

    Людмила Мовчан,  ст. викладач кафедри української
  та іноземних мов, к. пед. н.