+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 29 вересня 2018

Тематичне заняття з української мови «Вживання і правопис географічних назв у діловому мовленні»

Всесвітній день туризму був офіційно заснований Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристичної організації 1979 року в Іспанії, місто Торремоліно. Ця дата обрана в зв’язку з тим, що  27 вересня 1970 року було прийнято Статут Всесвітньої туристичної організації. Мета свята -  це привернути увагу людей в усьому світі до туризму, до його розвитку і пропаганди, збільшити його внесок в економіку світової спільноти, зміцнити міжнародні зв’язки.

         День туризму в Україні почали відзначати 27 вересня 1998 року, після підписання відповідного указу «Про День туризму» президентом Л. Кучмою з метою підтримки ініціативи Державного комітету України з туризму. Таким чином, це професійне свято отримало в Україні офіційний статус.

        Щорічно Міжнародний день туризму присвячений певній темі, яку проголошує Всесвітня туристична організація, і відповідно має різні цілі.

Так, наприклад, в різні роки День туризму був присвячений захисту природи і водних ресурсів, збереженню світової спадщини, розвитку громад, об'єднанню культур, спорту, боротьбі з бідністю, забезпеченню соціальної гармонії, миру і діалогу між цивілізаціями. День туризму 2018 року відбувався під девізом «Туризм і його трансформація в цифровому просторі».          Традиційно у Міжнародний День туризму сценарій святкування включає різноманітні зльоти, святкові заходи і фестивалі, присвячені мандрівникам і туристичному бізнесу.

         День туризму – свято всіх, хто хоч раз відчув себе в ролі мандрівника.

        Кафедра української та іноземних мов також долучилася до святкування Дня туризму. 28 вересня 2018р. старший викладач кафедри Мовчан Л. В. провела тематичне заняття з української мови зі студентами 21- тм групи на тему «Вживання і правопис географічних назв у діловому мовленні».  На занятті розглядалися правила правильного написання міст, країн, географічних назв. Студенти з цікавістю проглянули відео експрес-уроку доцента Київського університету імені Бориса Грінченка  Олександра Авраменка «У назвах яких країн ми найчастіше помиляємося». Заняття пройшло в цікавій невимушеній атмосфері і сприяло професійному росту майбутніх фахівців у сфері туристичного бізнесу.

Старший викладач кафедри української та іноземних мов,

  к. пед. н. Л. В. Мовчан