+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 03 травня 2017

Сільськогосподарська освіта у Великій Британії

26 квітня 2017 р. на кафедрі української та іноземних мов старший викладач, к. пед. н. Людмила Мовчан провела відкрите заняття «Agricultural education in Great Britain» («Сільськогосподарська освіта у Великій Британії») зі студентами І курсу факультету агрономії. Мета заняття: навчити самостійно і творчо застосовувати знання, навички та вміння, а саме виражати англійською мовою свої думки, використовуючи професійну лексику; формувати у студентів інтерес до майбутньої професії.

Оволодіти комунікативною компетенцією англійської мови, не перебуваючи в країні досліджуваної мови, справа дуже складна. Тому на відкритому занятті Людмила Мовчан використала різні методи і прийоми роботи, які допомогли створити реальну ситуацію спілкування. 

На занятті використовувалися технічні засоби навчання, що надало навчально-методичній роботі зі студентами більш насиченого, динамічного та інтенсивного характеру. Вербальний спосіб передачі знань підкріплювався аудіовізуальними засобами, що дозволило студентам дати більш повну і точну інформацію по темі, що вивчається, і викликати прагнення до подальшого вдосконалення мовної культури.

Відкрите заняття було приурочено до Дня англійської мови.

День англійської мови — це одне зі свят, яке традиційно відзначається 23 квітня кожного року в рамках проведення тижня офіційних мов. Це дуже молоде свято, започатковане у 2010 році. Встановлення події стало ініціативою Департаменту публічної інформації ООН, який вказав на необхідність розробити програми заходів для зміцнення традиції багатомовності.

Для цього свята була обрана дата смерті видатного драматурга Вільяма Шекспіра, твори якого входять до числа найбільш цінних зразків літературної спадщини світу. У деяких джерелах можна зустріти інформацію про те, що свято відзначається в день народження знаменитого британця, але це не так. Насправді точна дата його появи на світ невідома, вказується лише дата хрещення - 26 квітня 1564.  У числі його творів — відомі будь-якому цивілізованому жителю планети «Ромео і Джульєтта», «Отелло», «Гамлет», «Король Лір» та інші. Завдяки широкому розповсюдженню англійської мови багато шанувальників творчості Шекспіра читають його книги в оригіналі. 

Також Шекспір вважається одним із засновників літературної англійської мови, яка зараз є міжнародною мовою та офіційним засобом спілкування у 70 країнах світу. За статистикою, англійською мовою  розмовляють близько мільярда жителів нашої планети. Це мова Інтернету, авіації, міжнародного бізнесу та науки, яка існує у тисячі діалектів, сленгів і вуличних формах. Оксфордський англійський словник (онлайн-форма) налічує більше мільйона слів, близько 600 000 статей. День англійської мови зазвичай відзначається не тільки в тих державах, де вона є мовою побутового спілкування, але і в інших країнах, які визнають її значущість на міжнародному рівні.

Сподіваємося, що відкрите заняття спонукатиме студентів до вивчення  англійської мови, щоб підвищити свій культурний та професійний рівень.

 

Старший викладач, кандидат педагогічних наук Людмила Мовчан