+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 07 березеня 2018

Від щирого серця вітаємо усіх жінок зі святом 8 Березня!!! Бажаємо, щоб у ваших серцях завжди розквітала весна! Щастя і кохання , здійснення мрій!

Історія виникнення свята

Спочатку Міжнародний жіночий день був днем протесту проти дискримінації жінок. Цей день прив'язали до демонстрації, яку провели в 1857 році в Нью-Йорку робітниці-текстильниці з вимогами рівної з чоловіками зарплати, поліпшення умов праці, 10-годинного робочого дня. Під впливом дій американських жінок і на пропозицію німецької соціалістки Клари Цеткін, учасниці II Міжнародної конференції жінок-соціалісток вирішили щороку в березні відзначати Міжнародний жіночий день — день солідарності жінок у боротьбі за повні політичні, економічні і соціальні права.

Про традиції святкування у інших країнах світу

Німеччина

Раніше це свято відзначали тільки в Східній Німеччині, але зараз фактично вже не відзначають ніде. У травні тут вітають усіх жінок, незалежно від віку, з Днем матері. Традиційно, всі господарські турботи лягають у цей день на плечі чоловіків.

Франція

Тут Міжнародний жіночий день також практично не святкують. Не дивлячись на це, у всіх ЗМІ про це свято згадують. Тим не менше, Міжнародний жіночий день - традиційний день боротьби за права жінок у Франції. Представницям прекрасної статі не дарують квіти, проте в країні проходить безліч заходів, присвячених боротьбі за права жінок. Вітають жінок французи також в травні – на День матері. Варто зазначити, що молоді дівчата не мають жодного відношення до цього свята. Для них залишається тільки 14 лютого.

Литва

У цій країні 8 Березня святкують тільки у тих регіонах, де проживає переважно російськомовне населення – вихідці з колишнього СРСР. Офіційного статусу державного свята "Міжнародний жіночий день" тут не має.

Італія

А ость тут 8 березня – справжній жіночий день. Італійки збираються виключно жіночими компаніями в кафе, ресторанах, парках і відпочивають від повсякденних турбот.

Болгарія

У цій невеличкій країні в "жіночий день" представниць прекрасної статі вітають не лише в сімейному колі, але й на роботі, оскільки свято не має статусу офіційного вихідного. Крім того, жінки вітають одна одну більш активно та душевно, ніж це роблять чоловіки. Пояснює це сильна стать тим, що це свято – пережиток радянських часів.

В'єтнам

Тут традиція вітати і вшановувати жінок існує більше 2 тисяч років. Раніше це свято називалося Днем пам'яті сестер Чинг, з якими пов'язана досить трагічна історія. Вони були відважними дівчатами і виступали проти агресії з боку Китаю, керували боротьбою в'єтнамського народу за незалежність. Аби китайські завойовники не могли взяти їх живими, потрапивши в оточення, сестри вирішили втопитися в річці. Що, власне, і зробили. Поступово свято на честь двох хоробрих сестер переросло у 8 березня і "жіночий день".

Японія

Тут цю дату офіційно не святкують, але і жінок не залишають без належної уваги. Третього березня японці відзначають Свято дівчаток (або Персикових дерев, що цвітуть), а 14 березня – Білий день, коли чоловіки дарують подарунки своїм коханим, але на суму в три рази більшу, ніж ті витратили, аби привітати їх "чоловічого" дня – 14 лютого.

Ісландія

Напевно, найромантичніше святкування жіночого дня (24 лютого) в цій країні. Картинка, яку ми звикли часто бачити у фільмах, у них є традицією: чоловік подає своїй коханій каву в ліжко, приготовану власноруч.