+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 10 квітня 2019

Засідання викладацько-студентського дискусійного клубу

10 квітня 2019 року на кафедрі української та іноземних мов Уманського НУС відбулося засідання студентсько-викладацького дискусійного клубу з нагоди святкування 175-річчя з дня заснування Уманського національного університету садівництва.

Засідання клубу проводилося під головуванням доцента Олега Лазарєва. У засіданні клубу взяли участь: завідувач кафедри, доцент Наталія Комісаренко, ст. викладач Людмила Мовчан, викладач Ірина Чучмій, а також активні студенти 21 тм, 11 тм і 11 гр груп факультету менеджменту.

На засідання дискусійного клубу було винесено два питання:

  1. Переваги і перспективи навчання в Уманському національному університеті садівництва, з огляду на визнаний авторитет і усталені традиції alma mater.
  2. Франкофонія в межах Уманського НУС. Проблеми і перспективи вивчення французької мови як другої іноземної у немовному ЗВО.

Дискусійний план першого питання охопив багато аспектів. Викладачі і студенти обговорили преваги, перспективи, різносторонні проблеми навчання в університеті. Також присутні на засіданні дискусійного клубу ознайомилися з цьогорічними правилами вступу до УНУС і нововведеннями у вступній кампанії 2019 для подальшого поширення цієї інформації у молодіжних колах. Студенти другого курсу поділилися навчальним досвідом з першокурсниками, а викладачі висловили слушні поради і настанови для студентів. Таке засідання можна сміливо назвати великою виховною годиною, тому що у засіданні взяли участь наставники і їхні кураторські групи.

Друге питання стосувалося безпосередньо присутніх студентів і кафедри української та іноземних мов в цілому. Доцент кафедри Олег Лазарєв розповів про франкофонію і заходи, присвячені їй. Було згадано переможців предметної студентської олімпіади з французької мови студентів 21 тм групи Бурлаку Дмитра, Насичову Аліну, Кормишова Андрія. Також було проінформовано про діяльність організації міст-побратимів Умані. Але головною проблемою є вивчення іноземних мов, зокрема й французької як другої іноземної на спеціальності «Туризм». Студенти 21 тм групи повідомили про власний досвід проходження такого мовного курсу. Викладач другої іноземної мови (французької) доцент Олег Лазарєв розповів про перспективи знання французької мови. Викладачі наголосили на необхідності знання мінімум двох іноземних мов, але, звичайно, потрібно почати з рідної.

Із заключним словом виступила завідувачка кафедри української та іноземних мов доцент Наталія Комісаренко. Вона висловила побажання, щоб дискусійний клуб такого типу набув статусу традиційного, і щоб під час його засідань обговорювалось широке коло проблем викладацько-студентського життя Уманського національного університету садівництва. Також Наталія Комісаренко наголосила, що потрібно прикласти максимум зусиль зі сторони викладачів і студентів, щоб гідно зустріти 175-ту річницю Уманського НУС.

 

Олег Лазарєв, доцент кафедри

української та іноземних мов