+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 06 листопада 2018

Конкурс імені Тараса Шевченка

Учітесь, читайте,
І чужому научайтесь,
Й свого не цурайтесь.

(Тарас Шевченко)

Тарас Григорович Шевченко – легендарна постать в історії української літератури. Це народний поет, який безмежно любив рідну землю, який у своїх творах зумів зобразити і донести до сучасного покоління думки та почуття народу, їх віковічні мрії про свободу і незалежність. Творчість великого Кобзаря є неоціненною для літератури, оскільки охоплює незліченну кількість жанрів. Мова і граматичний лад поезії Шевченка стали нормою і прикладом для письменників і журналістів. Його по праву вважають основоположником сучасної української літературної мови.

Кожного року по всій Україні проходить конкурс імені Тараса Шевченка, який започаткований для  піднесення престижу української мови і літератури у молодого покоління, підвищення рівня загальної любові до рідного краю, вшанування Великого Кобзаря.

Кафедра української та іноземних мов також долучилася до цих заходів. Отож, 06 листопада 2018р. викладачі кафедри провели І етап ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Після конкурсу були визначені такі переможці: І місце – Дрозд Аліна, студентка 11-ма групи факультету економіки і підприємництва; ІІ місце – Чаплюк Дар’я, студентка 11-ф групи факультету економіки та підприємництва; ІІІ місце – Олійник Анастасія, студентка 21-гр групи факультету менеджменту.

                               Людмила Мовчан,

старший викладач кафедри

української та іноземних мов, к. пед. наук