+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 21 квітня 2019

Міні-фестиваль «Кухні народів світу»

кухня італіїї

У рамках святкування 175-річчя Уманського НУС кафедра туризму та готельно-ресторанної справи проводила «Student Fest HoReCa - 2019». 18 квітня проходив міні-фестиваль «Кухні народів світу», на якому були представлені такі країни: Італія, Франція, Грузія, Сполучені Штати Америки, Україна.

Кафедра української та іноземних мов також брала участь у міні-фестивалі і презентувала країну Італію. Студенти 11-тм групи, Куцик Катерина та Нижник Софія, коротко розповіли основні факти про країну та її кулінарні вподобання. Було цікаво дізнатися про те, що назва «italia» перекладається як «земля телятка»; на території республіки Італія розташовано дві незалежні карликові держави - Ватикан і Сан-Марино; найпопулярніші страви італійської кухні – паста, лазанья, піца, прошуто; такі всесвітньовідомі види сирів як пармезан, горгонзола, рікота і  моцарелла  були створені італійцями; найулюбленіші напої італійців – це кава та вино, а бісквітне печиво – савоярді; на території Італії немає гречаної крупи та оселедця, що так притаманне українцям.

Під час презентації була проведена вікторина  на знання цікавих фактів про країну. Запрошені гості, студенти та викладачі мали змогу взяти участь у вікторині і отримати печиво "Савоярді" (снова знаменитого італійського десерту під назвою - тірамісу) за правильну відповідь. Студент 11-тм групи Сарданов Антон та студентка 11-гр групи Женовчук Ілона нагадали нам про карнавал у Венеції, який дуже популярний у країні. У вишуканих історичних костюмах та оригінальних масках студенти спілкувалися та фотографувалися з гостями свята.

Італія відома своїми видатними художниками, композиторами, музикантами та співаками. Італійські танці жваві та веселі. Студентки 11-гр групи, Осадча Анастасія та Жирун Вікторія,  показали фрагмент популярного італійського танцю «Тарантела».  Тарантела (Tarantella) - запальний енергійний танець, популярний в південній італії, особливо в Калабрії і на Сицилії, хоча класичним варіантом вважається неаполітанська тарантела.  За однією з версій назва танцю походить від назви італійського міста Таранто. Цьому танцю притаманний швидкий темп.

Викладачі кафедри та студенти 11-тм, 11-гр, 21-тм груп оформили стіл з головними стравами, символами та напоями сонячної країни Італії. Захід проходив у дружній, теплій атмосфері і сприяв приємному настрою усіх присутніх.

Людмила Мовчан,

ст. викладач кафедри української

та іноземних мов, к. пед .н, куратор 11-гр

Ірина Чучмій,

викладач кафедри української

та іноземних мов, куратор 11-тм