+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 15 травня 2017

Що не край, то свій звичай

Кожна країна та кожен народ відрізняються своєю самобутністю, характерним колоритом, традиціями та звичаями.

У сучасному суспільстві ми прагнемо до інтеграції, для крос-культурної комунікації, але дуже часто різні звичаї, різний менталітет роблять перешкоди для досягнення результатів. Тому молоде покоління, яке набуває вищу освіту, має бути підготовленим до адекватного сприйняття іншої культури на засадах діалогу.

10 травня 2017 р. викладачами кафедри української та іноземних мов Каричковською С.П. та Сухіцькою В.М. було організовано круглий стіл «So many countries so many customs», у якому взяли участь студенти факультету агрономії та студенти-іноземці Мустафа Рабіє Мустафа (Єгипет) та Сюй Чжундун (Китай).

Захід був спрямований на формування міжкультурного діалогу, розуміння основних принципів толерантності та поваги до національних та культурних надбань, а також підвищення мотивації до вивчення іноземної мови.

Позитивна та невимушена атмосфера, яка панувала в рамках круглого столу, сприяла щирості спілкування. Застосування мультимедійних засобів дало змогу переглянути цікаві презентації про унікальні традиції, звичаї і культуру країн учасників засідання.

На завершення було прийнято рішення регулярно проводити подібні заходи на теми, що становлять суспільний інтерес.