+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 27 вересня 2018

26 вересня - Європейський день мов

Щорічно 26 вересня відзначається Європейський день мов. Це досить молоде свято, яке виникло в 2001 році  завдяки Раді Європи за сприяння Європейського союзу з метою підтримки мовного різноманіття, двомовності кожного європейця, розвитку викладання різних мов у світі та їх вивчення. Свято швидко набуло популярності і навіть має свій логотип.

 

Знання іноземних мов було модним ще у 18 столітті. Звичайно, тоді це не було обов'язковим, як зараз, але все одно сильно віталося. Практично кожен житель Європи сьогодні розмовляє двома мовами, а девізом ЮНЕСКО є гасло: "Вивчаємо мови протягом всього життя".

 

У Європейському Союзі нараховують 24 офіційні мови, близько 60 регіональних та мов меншин, та більше 175 мов, якими розмовляють емігранти. У світі ж існує майже 6 тис. мов, більшістю з яких розмовляють в Азії та Африці. Щонайменше половина мешканців планети розмовляє двома або й більше мовами, або розуміють дві або більше мови. Мова та комунікації зараз як ніколи складають серцевину європейського суспільства. Вивчення мов відкриває шлях до нових перспектив та пізнання культур.

 

Студенти 21-м групи Уманського НУС  у цей день мали нагоду детальніше познайомитися із історією свята, дізнатися багато цікавого про країни, культуру та мовне різноманіття ЄС на занятті-вікторині «Цікаві факти про європейські мови», проведеному доцентом кафедри української та іноземних мов Фернос Ю.І. Студенти працювали з інфографіками, виконували творчі та тестові завдання, перевіряючи свої знання про Євросоюз і, звичайно ж, рівень володіння англійською мовою.

Юлія Фернос, доцент кафедри української та іноземних мов