+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 21 квітня 2023

До 90-річного ювілею Замаховської Майї Юхимівні

Народженій у далекі тридцяті роки минулого століття, видатній жінці Майї Юхимівні Замаховській, притаманне гармонійне поєднання професійності, філологічного таланту, високої інтелігентності й чуттєвого такту. Майже два десятки років Майя Юхимівна була на чолі кафедри української та іноземних мов, зараз вона на заслуженому відпочинку, але продовжує постійно цікавитися кафедральним життям. 

Всі, хто мав честь працювати із Замаховською М. Ю., з вдячністю і шаною згадують співпрацю з цією поважною, безвідмовною і працелюбною особистістю. Досить тривалий час Майя Юхимівна була редактором газети “Університетські вісті”, де висвітлювались основні події університетського життя. Слід також зазначити, що у редагуванні українських текстів рівних їй фахівців годі й шукати. Протягом багатьох років Замаховська М. Ю. була членом приймальної та екзаменаційних комісій. Майя Юхимівна завжди була провідним фахівцем німецької мови, яку викладала багатьом поколінням студентів нашого університету. 

Завжди чуйна, розважлива, справедлива Майя Юхимівна була і залишається взірцем для наслідування новим поколінням науково-педагогічних працівників вищої школи. 

У день ювілею Майї Юхимівни Замаховської колектив кафедри української та іноземних мов Уманського НУС з вдячністю вітає свою шановну колегу та від щирого серця зичить їй міцного здоров’я, мирного неба, душевного спокою та довгих років життя.

Сьогодні день для теплих побажань,
Щирих поезій і, звичайно, прози,
День для приємних, несподіваних послань,
Яскравих, як весняні світлі грози.
Такий букет років не кожний назбирає,
Такий коштовний скарб не кожен віднайде.
І хоч життя човном все далі відпливає,
До серця ніжних струн торкнутися зайде.
Завжди бажаємо міцного Вам здоров’я,
Терпіння, довголіття, мирних днів.
Хай кожна мить наповнена любов’ю,
Бринить мелодією рідних для Вас слів.
Летить земля, торуючи Вам долю,
І кожен крок життя лягає на ваги.
Хай буде час у Вас – завжди доволі,
Щоб Ви робили те, що до снаги.

Від нас уклін Вам, дяка і висока шана
За працю, мудрість, правду на роки.
Нехай весна у серці Вашім стане
Рятунком від негоди на віки!

Колектив кафедри
української та іноземних мов