+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 24 квітня 2019

«Французька весна» на Всеукраїнській науковій студентській конференції 2019

У цьому році переважна більшість подій і заходів в Уманському НУС присвячена ювілейній події у житті університету – 175-й річниці з дня створення нашого закладу вищої освіти. Всеукраїнська наукова студентська конференція не стала винятком, вона теж приурочена цій знаменній даті, яка святкуватиметься цієї осені, але все просякнуте духом прийдешнього ювілею.

Традиційно на кафедрі української та іноземних мов Уманського НУС формуються секційні групи відповідно до мовного напрямку. Секція французької мови під керівництвом доцента Олега Лазарєва об’єднує тих студентів, які вивчають французьку мову, а це переважно студенти факультету менеджменту, спеціальності «Туризм», 21 тм групи.

Паралельно з підготовкою до святкування ювілею університету і у рамках наукової студентської конференції особливу увагу було сконцентровано також на проведенні заходів «франкофонії» або «французької весни», які щовесни традиційно проводяться у місті Умані.

Робота секції французької мови протікала у лінгвокраєзнавчому руслі, що допомогло удосконалити знання про французьку мову та культуру Франції. Тематика виступів торкалася як краєзнавчих питань, так і проблем навчання французької мови як другої іноземної у немовному ЗВО.

Виступи учасників конференції були яскравими і обґрунтованими. Засідання відбулось під головуванням студентки 21 тм групи Анастасії Слєпоконь та старости цієї групи Дмитра Харченка. Також слід відзначити студентів: Олександру Лагутіну, Олександра Домуза, Дар’ю Пустовіт, Андрія Кормишева, Аліну Насичову, Станіслава Худіна, В’ячеслава Коваленка, Регіну Чернову, які активно взяли участь у секційному засіданні конференції. Але особливим видався виступ Іллі Лисенка, який доповідав про середньовічне рицарство Франції. Його виступ супроводжувався середньовічною музикою, демонстрацією рицарських обладунків і традиційної їжі французьких рицарів. У кінці доповіді наш рицар почастував учасників конференції справжніми рицарськими стравами і напоями.

Із заключними промовами виступили: доцент Олег Лазарєв, як керівник секції і куратор 21 тм групи та викладач німецької мови Олена Олійник. Викладачі наголосили на важливості вивчення і знання не менше ніж двох іноземних мов, особливо у межах спеціальності «Туризм», відзначили важливість французької мови, а також закликали студентів до гідної зустрічі ювілейної дати Уманського національного університету садівництва.

 

Олег Лазарєв,

доцент кафедри української та іноземних мов