+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 23 лютого 2024

Конкурс з української мови імені Петра Яцика

Петро Дмитрович Яцик

Згідно з наказом Департаменту освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації від 08.10.2015р. № 198 «Про проведення ХVІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика» викладачі кафедри української та іноземних мов Уманського НУС провели I етап конкурсу, в якому взяли участь кращі знавці української мови усіх факультетів.

Відповідно до IV рівня складності для студентів вищих навчальних закладів ІІІ – IV рівня акредитації (крім філологічних факультетів) було розроблено конкурсні завдання, які складалися з восьми завдань. За правильно виконані конкурсні завдання студенти мали можливість отримати 50 балів. У конкурсному відборі взяло участь 20 студентів.

За результатами перевірки конкурсних робіт журі у складі доцента, кандидата філологічних наук Юлії Фернос, старшого викладача, кандидата педагогічних наук Людмили Мовчан та викладача Вікторії Кобилянської визначило переможців:

 I місце – Швець Сніжана Олександрівна, студентка 31-з групи факультету менеджменту (викладач Кобилянська В.О.) – 40б.

 II місце – Демінська Алла Миколаївна, студентка 11о групи факультету економіки та підприємництва (викладач Фернос Ю.І.) – 39б.

 III місце – Оніщук Ірина Олександрівна, студентка 31-з групи факультету менеджменту (викладач Кобилянська В.О.) – 38б.