+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 14 листопада 2022

Результати конкурсів імені Петра Яцика та імені Тараса Шевченка

 «Мова – це не просто спосіб спілкування, а щось більш значуще. Мова  це всі глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам'ять, найцінніше надбання віків, мова  це ще й музика, мелодика, барви буття, сучасна художня, інтелектуальна і мислительська діяльність народу»   Олександр Олесь.

 

На кафедрі української та іноземних мов 9 листопада відбувся І тур XХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, який проводиться кожного року у всіх навчальних закладах з метою утвердження статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання в молодого покоління українців поваги до мови свого народу.

У конкурсному відборі взяли участь 50 студентів І-х курсів. За результатами перевірки конкурсних робіт було визначено таких переможців:

1 місце – Міляєв Антон,  11-кн група факультет економіки і підприємництва – викладач Каричковська С. П.; Петренко Вікторія, 11-а група факультет агрономії – викладач Суліма Л. В.;

2 місце – Заярна Катерина, 11-ф група факультет економіки і підприємництва – викладач Каричковська С. П.;

3 місце – Павленко Вадим,11-кн група факультет економіки і підприємництва – викладач Каричковська С. П.

 

Протягом тижня проходив також XIII Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка . Студенти охоче долучилися до роботи. За результатами конкурсу було визначено таких переможців:

1 місце – Левченко Ольга, 11-ф група факультет економіки і підприємництва – викладач Каричковська С. П.; Ткач Ангеліна, 11-лг група факультет лісового та садово-паркового садівництва – викладач Суліма Л.В.;

2 місце – Лозінський Владислав, 11-кн група факультет економіки та підприємництва – викладач Каричковська С. П.;

3 місце – Осіна Яна, 11-т група інженерно-технологічний факультет – викладач Суліма Л. В.

 Дякуємо всім студентам, які брали участь у заходах, присвячених Дню української писемності і мови. Давайте берегти і прославляти нашу рідну мову і пам’ятати, що «Доля української мови – то є водночас й доля української держави й нацїі»  Ігор Лосєв.

 

Людмила МОВЧАН, доцент кафедри  української

та іноземних мов