+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 08 листопада 2019

Літературні читання «Рідне слово – материнська мова»

Традиційно вже декілька років поспіль в Уманському національному університеті садівництва відбувається низка заходів, приурочених до святкування Дня української писемності та мови. 7 листопада викладачі та студенти взяли участь у літературних читаннях «Рідне слово – материнська мова». Цей захід об’єднав справжніх моволюбців і шанувальників рідного слова. Ведучі свята – Чечельницька Анастасія (11-с група) та Любарська Катерина (11-зр група) розповіли присутнім про формування і розвиток української мови, починаючи від дохристиянських часів і закінчуючи сьогоденням.

Під час свята студенти факультетів агрономії, плодоовочівництва, екології та захисту рослин мали змогу не лише продемонструвати знання рідної мови, взявши участь у різних конкурсах, а й насолодитися поезією українських митців. Вірші про Україну, рідну мову декламували Глущук Назар, Кліщук Максим (11-с група), Остапенко Тетяна, Широкопояс Родіон (11-зр група), Безкоровайний Роман, Поліщук Анатолій, Джулай Микола, Демчук Анастасія, Тихонюк Олександр (12-а група), Хмелюк Діана, Пилипенко Микола (13-аг група).

У дружній атмосфері не оминули учасники свята і тему війни, зокрема студент факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин Наумчук Владислав виконав вірш, присвячений українським патріотам і захисникам.

Креативністю і високою майстерністю декламування відзначилися Перканюк Богдан, Громадський Ігор (12-а група) та Ковтун Дмитро (13-аг група), презентувавши поезії Тараса Шевченка та Максима Рильського.

Завдяки  таким заходам відбувається популяризація української мови. Українська – це модно, престижно, перспективно, адже вона пройшла такий складний шлях становлення. І ми повинні пишатися нею! Адже мова – це те, з чого починаємося ми – як люди, як народ, як нація. Отож плекаймо рідну мову, шануймо її, говорімо українською, адже ми – українці!

Старший викладач кафедри української та іноземних мов

Оксана Василик