+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 05 вересня 2023

НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНА ЛЕКЦІЯ “МИ УКРАЇНЦІ: ЧЕСТЬ І СЛАВА НЕЗЛАМНИМ!” ЗІ СТУДЕНТАМИ І КУРСУ

Початок навчального року – важлива подія як для студентів, так і для викладачів. Сьогодні в стінах Уманського національного університету садівництва студенти-першокурсники факультету менеджменту та інженерно-технологічного факультету відвідали національно-патріотичну лекцію «Ми українці: честь і слава незламним!», яку підготувала доцент кафедри української та іноземних мов Людмила Мовчан. До заходу долучилися доцент кафедри української та іноземних мов Світлана Каричковська та представник волонтерської організації «Разом» (м. Умань) Валентина Мельник.

Нині, коли Україна переживає найбільше випробування у новітній історії – збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора, надзвичайно важливо вшанувати пам’ять тих, хто віддав своє життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Це нова сторінка героїзму, стійкості та, на превеликий жаль, втрат у боротьбі за суверенітет і соборність. 

29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину.

Протягом лекції Людмила Мовчан вела мову про події Революції Гідності, бої за Іловайськ, героїчну оборону Донецького аеропорту, Маріуполь, Бахмутську оборонну операцію та ін. Викладач акцентувала увагу на подіях, які викликають почуття гордості й приналежності до незламного українського народу, який героїчно боронить власну державу і, як наслідок – готовності до посильної участі у справі захисту суверенітету України та відновлення її територіальної цілісності, долучення до волонтерського руху, допомоги армії; глибокої пошани до загиблих героїв і вшанування їх світлої пам’яті; поваги до Збройних сил України й усіх причетних до справи захисту нашої Вітчизни і вдячності їм.

Представник волонтерської організації Валентина Мельник розповіла, як саме вони розпочали свою діяльність і яким чином продовжують роботу сьогодні. Наразі все ще існує чималий запит на маскувальні сітки та кікімори, тому кожен може допомогти нашим захисникам бути непомітними. Долучитися до підтримки української армії можна за адресою вул. Садова, 4, м. Умань.

Лекцію завершили передачею листів від студентів українським захисникам.

Ми мовимо українським військовим: «Повертайтесь живими! І – з перемогою!»

 

Доцент кафедри української та іноземних мов

Світлана Каричковська