+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 08 листопада 2017

Ну що б здавалося слова…

Найбільший і найдорожчий скарб будь-якого народу – це його мова. Віками плекала її земля предків, збагачувала і водночас вкладала у неї свою душу.

Щороку 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови. Уже традиційно на кафедрі української та іноземних мов Уманського національного університету садівництва доброю традицією стало святкування Тижня української писемності та мови.

6 листопада 2017 року у рамках тижня відбувся конкурс знавців української мови «Ну що б здавалося слова…», у якому взяли участь студенти І курсу факультету менеджменту спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Разом із доцентами кафедри Наталією Комісаренко та Світланою Каричковською учасники поринули у чарівний світ рідного слова, демонструючи при цьому володіння рідною мовою, ерудованість, кмітливість, швидкість реакції, вміння імпровізувати та працювати у команді. Студенти добре проявили себе у таких мовознавчих конкурсах, як «Продовж прислів’я», «Антисуржик», «Рідна мово моя» та ін.

Захід залишив безліч позитивних емоцій та впевненість у тому, що в Уманському НУС є багато талановитих студентів і в цьому – запорука успіху.

 

Доцент кафедри української та іноземних мов

Світлана Каричковська