+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 09 листопада 2017

Поетична сила слова

8 листопада в Уманському національному університеті садівництва відбулися літературні читання «Рідне слово – материнська мова», приурочені до Дня української мови та писемності. Цей захід об’єднав справжніх моволюбців і шанувальників рідного слова. Ведучі свята – Войчук Іван (21‑м група) та Геращенко Анастасія (21-пб група) розповіли присутнім про формування і розвиток української мови, починаючи від дохристиянських часів і закінчуючи сьогоденням.

Учасниками читань стали не лише студенти вишу, а й учні Уманської ЗОШ № 8 – майбутні абітурієнти.

У рамках заходу декламатори – Чернаєнко Анастасія (21-м група), Кобзар Юлія (12-а група), Кіщук Анжеліка (14-ас група), Колісніченко Анна (21 тм), Куроченко Давид (21-м група), Беляков Тарас (21-тм), Шестакова Євгенія (21-пб), Джумига Анна (учениця 11 класу ЗОШ № 8) – вкотре показали  красу рідного слова, його величність та значущість, виразно читаючи власні поезії та вірші українських авторів.

Милозвучність українських пісень продемонстрували  Лисак Ігор (11-с група), Думанська Марія (11-т група) і Аркуша Людмила (43-ас група).

Притуляк Владислав (11-т група) і Войтенко Дмитро (21-тм група) зачарували присутніх не тільки співом, а й грою на гітарі.

Неймовірний заряд позитиву глядачі отримали від перегляду уривка вистави за п’єсою Михайла Старицького «За двома зайцями». Головну роль Свирида Петровича Голохвастова зіграв студент ВСП УНУС Савченко Артур, Проню Прокопівну – Лялько Аніта (11-гр група). Інші учасники – студенти факультету менеджменту: Козір Оксана (11-гр група), Гук Олександр (11-тм група), Познавська Карина (11-гр група).

Саме завдяки  таким святам відбувається популяризація української мови. Українська – це модно, престижно, перспективно, адже вона пройшла такий складний шлях становлення. І ми повинні пишатися нею! Адже мова – це те, з чого починаємось ми – як люди, як народ, як нація. Отож плекаймо рідну мову, шануймо її, говорімо українською, адже ми – українці!

Старший викладача кафедри української та іноземних мов

Василик О.Б.