+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 17 вересня 2019

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПОЕТИЧНОЇ АНТОЛОГІЇ УМАНЩИНИ

Нещодавно доцент кафедри української та іноземних мов Олег Лазарєв взяв участь у презентації унікального видання – першої антології творів поетів Уманського району «Поетичний вінок Уманщини». На презентацію завітали творці магічних рядків високої поезії. Кожен з поетів – неповторний талант-самородок.

Збірка «Поетичний вінок Уманщини» з’явилась на світ завдяки ініціативі голови районної ради Оксани Супрунець, патріота рідного краю, з починання якої вийшли в життя дуже багато корисних справ, спрямованих на збереження та популяризацію історично-культурної спадщини.

Під час заходу було окреслено творчість кожного з присутніх поетів, їх запрошували до виступів, які органічно впліталися у канву заходу, а потім кожному творцю-співавтору дарували примірник представленого видання.

Першими виступили члени Національної спілки письменників України. У короткій біографічній довідці до книги вказано, що Уманщина має шість «дипломованих» письменників, що викликає відчуття захоплення. Під час виступів було зазначено, що видана книга дуже потрібна, і через бібліотеки та заклади освіти має знайти найширшого читача, оскільки поетика збірки дихає мовою нашої землі і рідного краю.

Під час свого виступу Олег Лазарєв презентував себе як представника Уманського національного університету садівництва, поважного закладу вищої освіти, який цього року святкує своє 175-річчя. У своїй промові Олег Вʼячеславович говорив про освіту і духовність, декламував власні твори, а також представив свою нову збірку творів і перекладів «Духовний вітер».

Уманському НУС з нагоди 175-річчя

 Пливуть роки, стираються держави,

А він стоїть біля Софіївки воріт.

Й стоятиме у сонячній заграві

Ще не одну, а кілька сотень літ.

 

Заснований в імперії розлуки,

Існує й зараз, у новітній час,

Наш рідний заклад праці і науки,

Буяє пишним садом повсякчас.

 

Земля багата в рідному розмаї

Завжди просила працьовитих рук.

Тому працюєм в уманському краї,

Заради розвитку аграріїв наук.

 

Багатий досвід і традиції тримають

Наш корабель постійно на плаву,

Тому що в світі і в державі знають

Про заклад наш й несуть йому хвалу.

 

На завершення зустрічі Оксана Анатоліївна Супрунець щиро подякувала всім причетним до такої непересічної події у житті Уманського району: поетам, бібліотекарям, педагогам і особливо всім спонсорам, коштом яких видання побачило світ. Всі учасники дійства також висловили подяку Оксані Анатоліївні за організацію щирої зустрічі творчих людей у межах презентації антології на хвилях поезії зі сподіванням, що подібні заходи відбудуться ще не одноразово.

Олег Лазарєв,

доцент кафедри української та іноземних мов