+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 06 листопада 2019

РІДНА МОВА – НАЙДОРОЖЧИЙ СКАРБ

Ми живемо на багатій, мальовничій землі – на нашій славній Україні. Тут жили наші прадіди й діди, тут живуть наші батьки, тут корінь роду українського. Ми українці і любимо свою землю, свій рідний край, з його багатими народними традиціями та славною історією.

Але найбільше і найдорожче добро кожного народу – це його мова, жива схованка людського духу, його скарбниця, в яку народ складає і свої сподівання, і роздуми, і досвід.

6 листопада 2019 року у рамках святкування Тижня української мови, приуроченого до Дня української писемності та мови, доцент кафедри української та іноземних мов Уманського НУС Світлана Каричковська провела мовознавчий інтелектуальний захід під назвою «Рідна мова – найдорожчий скарб». За звання кращих знавців української мови та право вибороти перше місце змагалися команди факультету менеджменту «Дивосвіт», факультету економіки і підприємництва «Веселка» та факультету агрономії «Козаки».

Конкурс містив такі завдання, як бліц-опитування, продовжити прислів'я, проговорити скоромовку, розгадати ребуси  та вкотре підтвердив, що Уманський національний університет садівництва багатий талановитими і творчими студентами, які вільно володіють засобами рідної мови.

Можна з упевненістю сказати, що доки живе мова – доти живе нація. Тож пишаймося своєю солов’їною мовою, любімо та шануймо її!

 

Доцент кафедри української та іноземних мов

Світлана Каричковська