+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 18 жовтня 2018

Секційне засідання на кафедрі української та іноземних мов у рамках VІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції "Менеджмент ХХІ століття: проблеми і перспективи"

18 жовтня 2018 року на факультеті менеджменту Уманського національного університету садівництва  відбулася  VIIІ Всеукраїнсько науково-практична конференція «Менеджмент ХХІ століття: проблеми і перспективи». Викладачі кафедри української та іноземних мов взяли активну участь у цій науковій події. На пленарному засіданні  виступила старший викладач кафедри української та іноземних мов, кандидат філологічних наук Василик Оксана Борисівна із доповіддю на тему: "Семантичний аніліз мікротопонімів історичної Уманщини"

На кафедрі української та іноземних мов відбулося також секційне засідання під гаслом “Університетська освіта в контексті побудови і реалізації зовнішньоекономічної стратегії України” у рамках VІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції  "Менеджмент ХХІ століття: проблеми і перспективи". Варто зауважити, що під час секційного засідання підіймалися проблеми різних аспектів викладання іноземних мов. Викладачі кафедри розглядали філологічні, методичні та педагогічні нюанси викладання іноземних мов, які допомагають підвищити ефективність навчального процесу, обговорювали новітні тенденції у вітчизняній та зарубіжній практиці викладання мов.

 Із вітальним словом до учасників засідання звернулась завідувач кафедри к. пед. н., доцент Комісаренко Наталія Олександрівна. Наталія Олександрівна наголосила, що філологія, педагогіка та методика викладання іноземних мов – це тісно пов’язані між собою наукові сфери, які допомагають впроваджувати інноваційні технології та сприяють удосконаленню методів навчання на заняттях з іноземної мови. Викладачі кафедри презентували свої доповіді, дискутували  стосовно прийомів та методів навчання, які спияють оптимізації навчального процесу.

Особливо цікавим було обговорення власного досвіду викладачів, які використовували новітні підходи для зацікавлення студентів у процесі навчання іноземних мов. Колектив кафедри української та іноземних мов щиро вдячний усім учасникам секційного засідання за цікаві та змістовні доповіді та їх жваве обговорення, адже обмін досвідом – це завжди корисно.

 

Доцент кафедри української та іноземних мов,

к. філол. наук Яна Бечко