+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 24 березеня 2019

СТОРІНКАМИ ІСТОРІЇ РІДНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Перший рік нашого студентського життя в Уманському національному університеті садівництва співпав зі знаменною датою в його історії – 175-ти річчям. Тож студенти 11-тм групи факультету менеджменту разом із куратором, викладачем кафедри української та іноземних мов Іриною Чучмій завітали на екскурсію до музейної  кімнати «Бібліотека Уманського училища садівництва і землеробства»,  де збережені унікальні та рідкісні видання та експонати. Екскурсію провела провідний бібліотекар Наталія Михайлова, вона поділилася своїми знаннями та розповіла про історію нашого університету.

Такі заходи є чудовою можливістю познайомитися з унікальними  виданнями і багато чого пізнати нового, взяти для себе. Адже, навчаючись на першому курсі, ми ще насправді багато чого не знаємо, тож місія бібліотеки інформувати людей і доносити ді їх відома, до їх сердець та свідомості багатогранну історію одного з найстаріших навчальних закладів України.

Розповідь Наталії Василівни була настільки душевною, трепетною та цікавою, що дозволила нам відчути себе частинкою великої сім’їі з такою багатою історією.

У музейній кімнаті представлено величезне ріноманіття експонатів, які привернули нашу увагу: від загадкового вбрання наречених (розкішна весільна сукня та чорний фрак, що не залишають байдужими дівочі серця; хустка зі справжнього шовку виглядає як картина, написана невідомим художником; залишки труб, горщики, що були виготовлені руками студентів) до наукових праць видатних учених різних часів. Все це створює дивовижну атмосферу та колорит, а в повітрі відчутний дух історії .

Хочемо подякувати Наталії Василівні за її багаторічну кропітку працю, пізнавальну розповідь та, звичайно ж, незабутнє смачне та запашне варення, виготовлене за старовинними рецептами.

Завітайте до Наукової бібліотеки Уманського НУС, де атмосфера і безмежна кількість цікавої інформації не залишать вас байдужими!

 Софія Нижник,

студентка 11- тм групи факультету менеджменту