+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 14 березеня 2020

СТОРІНКАМИ ШЕВЧЕНКОВОГО ЖИТТЯ

Тарас Шевченко!

Досить було однієї людини,

щоб урятувати цілу націю.

Остап Вишня

Уже для багатьох поколінь українців − і не тільки українців −  Шевченко означає так багато, що сама собою створюється ілюзія, ніби ми все про нього знаємо, все в ньому розуміємо, і він завжди з нами, в нас. Та це лише ілюзія. Шевченко як явище велике й вічне −  невичерпний і нескінченний. Волею історії він ототожнений із Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею, вбираючи в себе нові дні та новий досвід народу, відгукуючись на нові болі та думи, стаючи до нових скрижалей долі. Він росте й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення. Ми на вічному шляху до Шевченка.

11 березня 2020 р. студенти 21-пб групи разом із старшим викладачем кафедри української та іноземних мов Людмилою Мовчан провели захід, присвячений 206-ій річниці з дня народження Т. Г. Шевченка. На заході були представлені презентації: «Цікаві факти про життя письменника», «Маловідомі факти із життя Т. Г. Шевченка», «Жінки у житті Т. Г. Шевченка», «Шевченко як художник». У виконанні студентів прозвучала поезія Великого Кобзаря: «Доля», «Зоре моя вечірняя», «У нашім раї на землі», «Думи мої, думи…», «Минають дні, минають ночі…», «Думка», «Я не нездужаю нівроку…».

Поезія Тараса Григоровича Шевченка уже понад двісті років викликає в людей почуття гордості й захоплення красою, силою духу та народною мудрістю. Шануймо пам’ять Кобзаря…

Людмила Мовчан,

к. пед. н., доцент

ст. викладач кафедри української

 та іноземних мов