+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 03 травня 2017

Т. Г. Шевченко – до 202-річчя від дня народження

У березні кожного року  українська громадськість відзначає роковини від дня народження геніального сина України – Тараса Григоровича Шевченка.

Протягом двох століть твори Шевченка активно друкувалися як в Україні так і поза її межами. Думи народу, його сподівання і прагнення були для Шевченка тим джерелом, яке підтримувало в ньому полум’яний вогонь творчості. Ніхто з українських поетів з такою ніжністю не відбив у своїх творах невичерпну любов до свого краю, до свого народу, до чарівної української природи.

Т. Г. Шевченко підняв на найвищий рівень ту дорогоцінну духовну спадщину, яку протягом віків створювали українські безіменні генії – творці народних пісень. Він здобув українській літературі загальне визнання і гідне місце в ряду національних культур світу.

9 березня 2016 року викладачі кафедри української та іноземних мов організували виставку студентських стінгазет та зробили добірку музичних творів у сучасній обробці на слова Т. Г. Шевченка, які звучали на коридорах четвертого корпусу нашого університету. На початку кожного заняття студенти читали вірші українського генія та згадували сторінки його життя.