+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 09 серпня 2022

Участь доцента кафедри української та іноземних мов Юлії Фернос у віртуальній програмі «Освіта в надзвичайних ситуаціях»

Вторгнення Росії в Україну змінило життя кожної людини, змусило пережити цілу гаму емоцій: смуток, відчай, паніку, заперечення тощо. Однак, пройшов перший шок, коли життя ніби було на паузі, почали повертатися базові емоції, потрібно було повертатися до звичного життя, роботи , навчання. Навчання в умовах війни, звісно, має свої особливості, адже стрес пережили і студенти,  і викладачі.

Тому Американський дім у Києві запустив віртуальну програму, щоб надати українським освітянам необхідні навички та інструменти для викладання під час війни та у кризових ситуаціях «Освіта в надзвичайних ситуаціях». Учасники обмінювалися ідеями та досвідом під час вивчення нових методів та підходів.

Впродовж двох  місяців, з 6 червня до 1 серпня 2022 року, усі бажаючі могли щопонеділка долучатися до онлайн-зустрічей, які проводила Меган Абрахамсон ( Детройт, штат Мічиган), резидент Американського дому у Києві. Серед тем, які обговорювалися, були стратегія дистанційного навчання, фасилітація класу, підвищення гнучкості, робота з обмеженими ресурсами, питання підтримки благополуччя вчителів та учнів, емоції та управління емоціями, стресостійкість, як говорити з дітьми про війну, комунікаційні платформи тощо. Меган намагалася усі зустрічі робити максимально інтерактивними, залучала до обговорень,  в тому числі і малими групами в окремих сесійних кімнатах платформи Zoom.

Такі заходи надзвичайно необхідні освітянам, адже ми виховуємо і навчаємо майбутні покоління, тож маємо на своєму прикладі показувати, як бути сильними і здатними подолати будь-які труднощі. Дякуємо Американському дому у Києві та Меган за підтримку!