+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 19 червня 2020

Участь кафедри української та іноземних мов у міжнародному проекті IBIMA Conference

Викладачі кафедри української та іноземних мов останнім часом успішно беруть участь у вагомих наукових проектах міжнародного значення і високого науково-дослідницького рівня. Не зважаючи на те, що кафедра поки що не випускова і профілем віддалена від спеціальностей, за якими університет готує фахівців, колектив кафедри бере участь у міжнародних конференціях і опубліковує статті у виданнях, що входять до наукометричних баз Scopus та Web of Science.

У співпраці з колегами кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, а також у межах власне кафедри української та іноземних мов викладачі взяли участь у конференціях 33th, 34th, 35th IBIMA Conference, а також опублікували статті, які увійшли до періодичних видань цих конференцій, які є у базах Scopus та Web of Science.

Статті, які опубліковані у рамках програми IBIMA Conference, індексуються багатьма міжнародними організаціями, а саме: з 2005 року цитуються у наукометричних базах Scopus та SJR since, з 2006 року у Web of Science, а з 2010 року отримали визнання престижної австралійської науково-дослідної ради «Emerging Researchers in Aging» (ERA) із присвоєнням публікаційного рівня видання категорії «Б», у 2018 році праці IBIMA Conference процитовано в Engineering Village.

Відповідно до результатів потужної роботи конференції IBIMA Conference публікуються статті провідних учених із різних країн, які висвітлюють актуальні питання освіти, економіки, менеджменту, туризму, фінансів тощо. Цими матеріалами зацікавлені представники провідних наукових і освітніх закладів в усьому світі та дають змогу зацікавленим фахівцям тримати руку на пульсі останніх тенденцій сучасної світової науки.

Завдяки високим науковим і організаційним стандартам IBIMA Conference наші викладачі мають змогу ввійти до світового наукового співтовариства, а це відкриває для наших учених неабиякі можливості у науково-професійній самореалізації. Визнання світової науки дає перспективи для творчого, наукового, освітнього та професійного прогресу.

Окрім участі у конференціях і опублікуванні статей, викладачі кафедри української та іноземних мов були залучені організаційним комітетом IBIMA Conference до рецензування, що підвищує статус наукової роботи.

До програмного комітету міжнародної конференції 35th IBIMA Conference, яка відбуласяся 1–2 квітня 2020 року, у Севільї, Іспанія увійшов доцент кафедри української та іноземних мов Олег Лазарєв. Усім рецензентам, які є членами програмного комітету, надсилаються наукові праці інших авторів із різних країн світу, які потрібно оцінити за стандартами, а також дати критичний аналіз статті, виділивши актуальність, слабкі та сильні сторони публікації, а також сформулювати відповідні пропозиції.

Основний фах доцента Олега Лазарєва – іноземні мови, він доктор філософії, кандидат педагогічних наук, але отримана друга вища освіта у магістратурі, позитивний досвід роботи з провідними науковими виданнями, майстерна перекладацька діяльність у науковій галузі дали йому змогу отримати високу оцінку наукової роботи від організаційно-програмного комітету IBIMA Conference.