+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 23 жовтня 2017

Участь старшого викладача кафедри української та іноземних мов у Міжнародній міждисциплінарній конференції «Сталий розвиток 2030»

Старший викладач кафедри української та іноземних мов, кандидат педагогічних наук Мовчан Людмила Володимирівна взяла участь у Міжнародній міждисциплінарній конференції «Сталий розвиток 2030» (International Interdisciplinary Conference «Sustainable Development 2030»), яка відбулася у Будапешті та Відні 16 – 17 жовтня 2017р.

Конференція була організована Інститутом міжнародної академічної та наукової співпраці (IIASC) спільно з Івано-Франківським університетом права імені Короля Данила Галицького, що є другим етапом проекту з консолідації зусиль та інтеграції інтелектуальних ресурсів у процес сталого розвитку і формування соціального та економічного багатства країн.

На конференції розглядалися різні аспекти сталого розвитку України: правова, економічна, екологічна та політична складові. Свої доповіді презентували представник Центрально-Європейського Університету (Угорщина), Генеральний секретар Панєвропейського Руху (Австрія), викладачі, аспіранти з різних міст України (Суми, Івано-Франківськ, Київ, Хмельницький, Харків, Полтава).

Конференція проходила у два етапи: перша відбулася у Будапешті, а друга – у штаб-квартирі ООН у Відні, де було згадано про цілі сталого розвитку в Україні, що становитимуть нову систему, спрямовану на формування суспільних відносин на засадах довіри, солідарності, рівності поколінь, безпечного навколишнього середовища. Основою сталого розвитку є невід’ємні права людини на життя та повноцінний розвиток. Нові цілі мають забезпечити інтеграцію зусиль щодо економічного зростання, прагнення до соціальної справедливості і раціонального природокористування, що потребує глибоких соціально-економічних перетворень в Україні та нових підходів до можливостей глобального партнерства.

Ст. викладач, к. пед. н  Мовчан Л. В.