+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 13 серпня 2018

Участь викладача кафедри української та іноземних мов Уманського національного університету садівництва у заході-презентації «Стратегія розвитку позашкільної освіти»

09 серпня 2018 року у Міністерстві освіти і науки України відбулася презентація документа «Стратегія розвитку позашкільної освіти», підготовленого в умовах реалізації нового Закону України «Про освіту» з урахуванням основних положень Концепції позашкільної освіти, розробленої в рамках надання гранту Президента України згідно з розпорядженням від 29 травня 2017 року.

Документ підготовлений Міжнародною асоціацією позашкільної освіти із залученням представників органів законодавчої і виконавчої влади, працівників органів управлінь освітою, закладів освіти, вчених, громадськості України та інших держав та представляє стратегію розвитку позашкільної освіти та її концептуальні основи.

Документ, що є підсумком ситуаційного аналізу і представляє стратегію розвитку позашкільної освіти України за стратегічними векторами, було передано міністру освіти і науки України Лілії Гриневич.

Учасниками заходу були представники Міністерства освіти і науки України, Директорату інклюзивної та позашкільної освіти, Міжнародної асоціації позашкільної освіти, об’єднаних територіальних громад, відомств, органів управлінь освітою, працівники закладів позашкільної та вищої освіти.

На заході з доповіддю «Фінансування позашкільної освіти» виступила доцент кафедри української та іноземних мов Уманського національного університету садівництва Світлана Каричковська, зосередивши увагу на особливостях фінансування позашкільної освіти в Україні: структурі видатків зведеного та регіональних бюджетів на освіту, культуру і мистецтво, фізичну культуру і спорт.

У перспективі увагу буде зосереджено на концептуальних основах та Дорожній карті стратегічного розвитку позашкільної освіти України на 2019-2023 рр.

 Доцент кафедри

української та іноземних мов

Уманського НУС

Світлана Каричковська