+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 27 травня 2019

Участь викладачів кафедри у Міжнародній науковій конференції ТЕРЕ

16-18 травня 2019 року у м. Краків (Польща) відбулася 12 Міжнародна наукова конференція ТЕРЕ (Teacher education policy in Europe) «Якісні вчителі та якісне навчання вчителів: дослідження, політика та практика», у якій взяли участь викладачі кафедри української та іноземних мов Уманського національного університету садівництва: кандидат педагогічних наук,  доцент Наталія Комісаренко та кандидат педагогічних наук, старший викладач Людмила Мовчан.

Міжнародна конференція об’єднала понад 250 експертів: представників університетів, урядових і неурядових навчальних та дослідницьких закладів, політичних представників, фахівців із педагогічної освіти усього світу. Це чудова нагода пізнати нові досягнення педагогічної науки. На конференції обговорювалися нові концепції якісної підготовки викладачів, а саме розглядалися такі питання: Що потрібно для навчання викладачів високої якості? Що можна зробити для створення таких систем, де кожен учень може мати підготовлених, кваліфікованих і мотивованих вчителів, які сприяють інклюзивній та якісній освіті для всіх? Як умови праці викладачів впливають на якість викладання? Що таке висока якість педагогічної освіти?

Конференція була організована Науковою мережею TEPE у співпраці з Фондом розвитку системи освіти (FRSE), Педагогічним університетом у Кракові та кафедрою дидактики та педагогічної освіти Варшавського університету. Наукова програма конференції складалася із вступного слова організаторів конференції, пленарних засідань, презентацій симпозіумів, презентацій доповідей конференцій та презентацій плакатів. Доповіді були представлені в двадцяти п’яти паралельних групах.

Викладачі кафедри української та іноземних мов достойно представили наш університет, мали можливість поспілкуватися з носіями мови, дізнатися про особливості викладання та педагогічної підготовки в різних країнах світу, започаткувати зв’язки із закордонними навчальними закладами.

Людмила Мовчан,

к. пед. н., ст. викладач кафедри

української  та іноземних мов