+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 28 вересня 2020

Участь викладачів кафедри у семінарі-тренінгу «Змішане навчання: досвід впровадження в англомовній освіті»

У сучасній системі освіти усе більш популярним стає застосування інноваційних методів і технологій з метою мотивації до навчання, формування творчого нестандартного мислення та навичок орієнтуватися в інформаційному просторі. Саме тому поряд зі стандартними технологіями навчання іноземної мови все більшої популярності набуває змішане навчання.

Змішане навчання (з англ. blended learning) – це поєднання інтернет-можливостей та класичних підходів у навчанні. Така освітня концепція дає студенту можливість отримувати знання самостійно (онлайн) та аудиторно (з викладачем), а також управляти часом, місцем та темпом вивчення матеріалу. За своїм змістом змішане навчання – це поєднання традиційної аудиторної системи та сучасної он-лайн освіти.

25 вересня 2020 р. викладачі кафедри української та іноземних мов Уманського НУС, доцент Наталія Комісаренко та доцент Світлана Каричковська, взяли участь семінарі-тренінгу «Змішане навчання: досвід впровадження в англомовній освіті». Учасники мали можливість ознайомитися із новими формами та технологіями навчання, отримати практичні навички та доступ до інноваційних програм та платформ, серед яких Liveworksheets, Mentimeter, Kahoot, Zoom тощо.

Протягом семінару було зосереджено увагу на таких актуальних питаннях, як ключові характеристики змішаного навчання, роль вчителя/викладача англійської мови у змішаному навчанні та розвиток англомовної освіти як однієї з навчальних стратегій сьогодення.

Впевнені, що правильно сплановане навчання обов'язково принесе свої плоди, тож навчаємось, працюємо і прагнемо змін.

Доцент кафедри української та іноземних мов

                                                                                                                                                                                                                                   Світлана Каричковська