+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 01 березеня 2023

Участь викладачів кафедри української та іноземних мов у ІІ-й Всеукраїнській науково-практичній конференції «Проблеми філології: історія та сучасність», яка відбулася у Хмельницькому національному університеті

21 лютого доценти кафедри української та іноземних мов Уманського національного університету садівництва Олег Лазарєв, Юлія Фернос,  Людмила Мовчан та Яна Бечко взяли участь у роботі ІІ-ї Всеукраїнської науково-практичної конференції «Проблеми філології: історія та сучасність», яка відбулася у Хмельницькому національному університеті (м. Хмельницький, Україна). На конференції розглядались актуальні питання сучасної філологічної науки, а також історичні аспекти української філології. Учасники працювали згідно з наступними напрямками роботи конференції:

- актуальні питання українського мовознавства;

- мовна система у діахронії;

- проблеми ономастики та регіонального лінгвокраєзнавства;

- новітні напрями у лінгвістиці: теорії, проблеми;

- сучасна рецепція проблем української та світової літератури;

- проблеми перекладу та прикладної лінгвістики;

- українська мова і література у закладах середньої та вищої освіти.

Плідна робота конференції об'єднала фахівців-філологів з різних куточків України. Результати конференції будуть висвітлені у збірнику наукових доповідей, а також у фаховому збірнику наукових праць категорії Б. Учасники конференції отримали сертифікати.

Доцент кафедри української та іноземних мов Олег Лазарєв