+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 10 жовтня 2019

В Уманському НУС стартував Х Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Тарас Григорович Шевченко – легендарна постать в історії української літератури. Це народний поет, який безмежно любив рідну землю, який у своїх творах зумів зобразити і донести до сучасного покоління думки та почуття народу, їх віковічні мрії про свободу і незалежність. Творчість великого Кобзаря є неоціненною для літератури, оскільки охоплює незліченну кількість жанрів. Мова і граматичний лад поезії Шевченка стали нормою і прикладом для письменників і журналістів. Його по праву вважають основоположником сучасної української літературної мови.

Кожного року по всій Україні проходить Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, який започаткований для  сприяння виховання у молодого покоління почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю, формування готовності творити добрі справи задля рідної Батьківщини, заможної, повноправної і невіддільної від світового розвитку країни.

Згідно з розпорядженням Міністерства освіти і науки 10 жовтня 2019 р. у всіх закладах освіти проводяться урочистості з нагоди початку
Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка. Кафедра української та іноземних мов Уманського національного університету садівництва також долучилася до урочистостей: було створено журі конкурсу; розроблені завдання для учасників конкурсу, які охоплюють теми, пов’язані з культурою, мораллю, духовними цінностями українського народу, що сприяють об’єднанню націй, формують почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбуття Української держави, про яку мріяв і писав у своїх творах Шевченко; розроблені критерії оцінювання творчих робіт.

Людмила Мовчан,

ст. викладач кафедри української

 та іноземних мов, к. пед. н.