+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 06 квітня 2023

V Всеукраїнська Інтернет-конференція «Проблеми лінгвістики й методики викладання мов у контексті входження України в Європейський простір»

Згідно з планом наукових заходів кафедри української та іноземних мов Уманського НУС, 6 квітня 2023 року відбулася V Всеукраїнська наукова інтернет-конференція «Проблеми лінгвістики й методики викладання мов у контексті входження України в Європейський простір». Науковий захід було організовано у форматі відеоконференції. Конференція розпочалася з привітального слова завідувача кафедри української та іноземних мов Комісаренко Наталії Олександрівни. Наталія Олександрівна подякувала учасникам і колективу кафедри за нелегку працю в умовах сьогодення і побажала подальшої плідної роботи та наукових здобутків для забезпечення розвитку нашої країни.

Доцент кафедри Юлія Фернос розповіла учасникам про свій досвід участі і успішного завершення курсу у рамках програми OPEN  «Creating and Implementing Online Courses», розробленого університетом штату Аризона (ASU). Курс мав на меті надати учасникам потужні інструменти для створення та впровадження онлайн-курсів для студентів  за допомогою використання моделі ADDIE (analyze, design, develop, implement, evaluate). Юлія Іванівна зауважила, що програма професійного розвитку OPEN (Online Professional English Network) дає можливість поглибити свої знання та вдосконалити навички викладання англійської мови, а також перейняти досвід інших академічних установ та експертів США в галузі викладання англійської мови для носіїв інших мов.

Подальші виступи учасників були зосереджені довкола таких тематичних напрямів:

 

1. Слов’янські, германські та романські мови: лінгвістичні студії.

2. Психолого-педагогічні та методичні проблеми дослідження мов.

3. Філософські, історичні та соціологічні аспекти розвитку національних мов.

4. Аспекти реформування загальноосвітньої і вищої школи.

 

Завершилась конференція обговоренням найбільш проблемних питань та планів щодо подальшої наукової діяльності. Дякуємо усім учасникам за активність і бажаємо подальших наукових здобутків заради світлого майбутнього нашої держави. 

 

Яна Бечко, доцент кафедри української та іноземних мов