+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 04 квітня 2024

VІ Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція «Проблеми лінгвістики й методики викладання мов у контексті входження України в Європейський простір»

4 квітня 2024 року на кафедрі української та іноземних мов Уманського національного університету садівництва відбулася VІ Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Проблеми лінгвістики й методики викладання мов у контексті входження України в Європейський простір». Головною метою конференції був аналіз та узагальнення нових теоретичних і прикладних результатів досліджень у сфері філології, педагогіки та методики викладання іноземних мов у ЗВО, а також розширення науково-інформаційного обміну між провідними фахівцями стосовно аспектів реформування загальноосвітньої і вищої школи. Конференція розпочалася з вітального слова завідувача кафедри української та іноземних мов Комісаренко Наталії Олександрівни. Наталія Олександрівна подякувала учасникам за нелегку працю в умовах сьогодення і побажала подальшої плідної роботи та наукових здобутків для забезпечення розвитку нашої країни.

Виступи учасників були зосереджені довкола таких тематичних напрямів: 

1. Слов’янські, германські та романські мови: лінгвістичні студії.

2. Психолого-педагогічні та методичні проблеми дослідження мов.

3. Філософські, історичні та соціологічні аспекти розвитку національних мов.

4. Аспекти реформування загальноосвітньої і вищої школи.

 Усі доповіді учасників були актуальними і цікавими, а обговорення найбільш проблемних питань сприяло обміну думками та пошуку нових пріоритетних напрямів наукових досліджень та встановленню і розвитку нових контактів у сфері наукового співробітництва. За результатами роботи конференції було видано збірник матеріалів конференції. Дякуємо усім учасникам за активність і бажаємо подальших наукових здобутків заради світлого майбутнього нашої держави. 

 Яна Бечко, доцент кафедри української та іноземних мов