+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 03 травня 2017

Віртуальна подорож німецькомовними країнами

12 квітня 2017 року викладачем кафедри української та іноземних мов Марією Паєвською був проведений захід «Eine Reise durch deutschsprachige Länder» («Подорож німецькомовними країнами») зі студентами першого курсу факультету  агрономії, які вивчають німецьку мову.

Мета: формування міжкультурної компетенції та активізація пізнавальної діяльності студентів, а також розвиток їх творчої активності та підвищення мотивації до вивчення іноземної мови. Зважаючи на достатній рівень мовної підготовки учасників, захід був проведений виключно німецькою мовою.

Під час заходу студенти провели віртуальну подорож державами німецькомовного простору, знайомлячись з економікою, культурою, політичним устроєм, освітою та традиціями німецькомовної Європи. Короткі автентичні відеофільми, розвиваючи навички аудіювання, дали студентам наочне уявлення про життя та мовні реалії країн, мову яких вони вивчають.

Студенти взяли активну участь у проведенні заходу і підготували цікаві презентації німецькою мовою про різні країни: Австрію (Шевчук О., Ярошенко В.), Швейцарію (Коханова А., Матірний В.), Люксембург (Капустинський А.), Ліхтенштейн (Погорілий І.).

Невимушена атмосфера взаєморозуміння та співробітництва дала можливість кожному учаснику найповніше розкрити свій потенціал. За допомогою отримання інформації з різних джерел студенти значно збільшили обсяг знань мовного та країнознавчого матеріалу. Про це свідчили і результати проведеної вікторини, яка показала хороші знання і швидку реакцію студентів в умовах партнерської роботи.