+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 02 травня 2019

ВРАЖАЮЧИЙ СВІТ ШЕКСПІРА

Кафедра української та іноземних мов Уманського НУС уже тривалий час підтримує ділові та дружні стосунки із ЗОШ № 8 м. Умань. У школі систематично проводиться профорієнтаційна робота з учнями, надається шефська допомога, проходять різні культурно-організаційні заходи.

23 квітня 2019 року знову відбулась зустріч, присвячена 455-річчю від дня народження Уільяма Шекспіра. Для проведення літературного свята «Вражаючий світ Шекспіра» в тісній співпраці об’єдналися вчитель англійської мови першої категорії Альона Пацьора (ЗОШ № 8), вчитель англійської мови вищої категорії Ольга Харченко (ЗОШ № 8) та доцент Наталія Комісаренко (УНУС).

Творчість геніального письменника не припиняє хвилювати нас своєю досконалістю і людяністю. Шекспір завжди з нами, із покоління в покоління. Твори Шекспіра читають і переглядають мільйони і кожного разу в них знаходять нове багатство. Драматурги, письменники, поети вчаться у Шекспіра. Захоплювався його творчістю і Т.Г.Шевченко, якого твори Шекспіра рятували від розлуки і відчаю в роки неволі.

Всесвітню славу принесли Шекспірові його драматичні твори, історичні хроніки, трагедії і комедії. Тут він сягнув такої висоти, що його твори й сьогодні хвилюють нас і багато в чому є взірцем. Як найвидатнішого драматурга світу, Шекспіра прославили так звані “великі трагедії”: “Ромео і Джульєтта”, “Гамлет”, “Отелло”, “Король Лір”, “Макбет”. Світла трагедія “Ромео і Джульєтта” – одна з найпоетичніших трагедій, яка не має собі рівних за глибиною проникнення в психологічну природу кохання.

Із сторінками життя і творчості Уільяма Шекспіра, який зробив ваговий внесок у літературний процес і розвиток поезії, усі присутні мали можливість познайомитись під час проведення заходу у ЗОШ № 8.

Присутні мандрували літературними сторінками спадщини Шекспіра, взяли участь у вікторині.

Знання творчості поета продемонстрували Артем Коломієць (11-а група), Валерія Панчоха (11-а група), Вероніка Кошарна (ЗОШ № 8), Артем Присяжний (ЗОШ № 8), Федор Шапошніков (ЗОШ № 8) під звуки класичної музики Шопена та Рахманінова англійською мовою та у перекладі, щоб відчути ліризм і чарівність високої поезії (музичний супровід підготував Вадим Коновалов (12-а група).

Ромео і Джульєтта… Ну як же без них, без надзвичайного почуття першого подиху любові і усвідомленого існування другої половинки. Анастасія Несвята (12-а група) та Назарій Степовик (12-а група)  виконали інсценівку уривку з твору “Ромео і Джульєтта”.

На завершення заходу пролунала пісня «Shape of my Heart» (англійською мовою), у виконанні Івана Мінченко (12-а група), яка викликала захоплення всіх присутніх.

Правду кажуть, людина живе стільки, скільки про неї пам'ятають. Пройде незліченна кількість часу і Шекспіра пам'ятатимуть з його безсмертними творіннями прийдешні покоління.

Наталія Комісаренко,

доцент, завідувач кафедри української та іноземних мов