+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 03 травня 2017

Знання іноземної мови – запорука успішного майбутнього!

17 листопада 2015 року на базі Уманської ЗОШ І-ІІІ ст. № 9 відбувся науково-методичний семінар-практикум «Плідна співпраця школи з ВНЗ як шлях до реалізації єдиної системи неперервної освіти». Метою семінару було ознайомлення учасників з практикою взаємодії школи та ВНЗ, сприяння розширенню партнерства та пошук нових механізмів взаємодії.

У підготовці та проведенні заходу  взяли участь представники кафедри української та іноземних мов Уманського національного університету садівництва Наталія Комісаренко,  Ірина Чучмій, Світлана Каричковська, Яна Бечко та Інна Кравчук. Зокрема, доцент Світлана Каричковська виступила з доповіддю «Наступність навчально-виховного процесу. Зв'язок школи з вищими навчальними закладами».

Студенти нашого навчального закладу Кирило Козак (ф-т менеджменту)  та Олександр Клименко (ф-т економіки та підприємництва)   представили цікаві доповіді та презентації про важливість вивчення іноземної мови у сучасному світі, наголосивши на тому, що знання іноземних мов – це ключ до успіху в житті. Вивчення будь-якої іноземної мови розкриває нові можливості, робить багатим духовний світ людини.

Однією з переваг навчання в Уманському національному університеті садівництва є закордонне стажування . Студентка  інженерно-технологічного факультету Софія Михайлова представила інформацію про виробничі програми університету, зазначила,  що студенти також можуть брати участь у міжнародних молодіжних тренінгах, семінарах, студентських конференціях, навчатися в магістратурі за кордоном. Цікавим був виступ студента факультету менеджменту Сергія Василєва про його стажування в готельно-ресторанних комплексах Іспанії . Знання англійської мови допомогли йому успішно працювати, здобути професійні навички та познайомитися з культурою та традиціями Іспанії. Фахівець відділу міжнародних зв`язків  Олексій Коваленко розповів учням про можливості відкриття нових горизонтів для тих, хто володіє іноземною мовою, а також поділився спогадами про своє стажування в США. Наприкінці брифінгу Людмила Шклярук та Ігнатов Микола виконали популярну англійську пісню.

Учасники семінару-практикуму, відвідавши брифінг на тему «Актуальність вивчення англійської мови і сфери її застосування в майбутньому житті», мали змогу переконатися у дієвості плідної співпраці  ЗОШ № 9 з Уманським НУС. Директор ЗОШ № 9   Ірина Тенц  подякувала за організацію зустрічі, вручила представникам студентів та школярів  сертифікати і висловила надію на подальшу співпрацю.

Наталія Комісаренко, доцент кафедри

української та іноземних мов