+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 28 травня 2017

Англо-німецький країнознавчий брейн-ринг

Чи знаєте ви, яке місто Німеччини називають Флоренцією на Ельбі? А хто єдиний британський громадянин, який має право подорожувати без паспорта? Чи правда, що більше 30 тисяч чоловік, які проживають в Англії, носять ім’я Джон Сміт, а Берлін в 9 разів більший, ніж Париж?

На ці та інші запитання давали відповіді учасники англо-німецького країнознавчого брейн-рингу. Захід був організований та проведений викладачем кафедри української та іноземних мов Марією Паєвською. В інтелектуальному поєдинку взяли участь 2 команди – студенти факультету менеджменту спеціальності «Готельно-ресторанна справа» та факультету лісового і садово-паркового господарства. Кожна команда відповідала на питання, пов’язані з країною, мову якої вивчають її учасники.

Студенти мали змогу застосувати на практиці набуті знання з англійської та німецької мов, а також позмагатися, проявити спритність та кмітливість. У ході гри вони давали відповіді на запитання з різних галузей: географія, економіка, історія, наука та культура. Правила гри вимагали активності від кожного учасника. Відповідаючи на запитання в умовах ліміту часу, студенти виявили неабияку ерудицію та винахідливість. Перемогу впевнено здобули знавці німецької мови (капітан команди – О.Поліщук, 11-сп група ).

У перерві між раундами учасники команд показували цікаві презентації та відеосюжети про Німеччину та Великобританію, підготовлені іноземними мовами. Інші учасники команди мали змогу не тільки розвинути свої навички аудіювання, а й спробувати себе у ролі перекладачів для іншої команди. Приємно вразило те, що студенти обрали для презентацій теми, пов’язані зі своєю спеціальністю: «Кухня Великобританії та Німеччини» (В.Шафар – 11гр група), «Найкрасивіші сади Німеччини» (О.Поліщук – 11сп), «Шварцвальд – диво природи» (А.Дяченко – 11лг), «Лісова промисловість Німеччини» (А.Баденко – 11лг) та інші. Це ще раз підтвердило той факт, що для багатьох студентів в якості стійкого мотиву вивчення іноземної мови виступає її зв'язок з майбутньою професією.

Час промайнув дуже швидко. Кожен виніс щось своє з цієї зустрічі: розширив кругозір, розвинув навички публічних виступів, перевірив загальний рівень знань, навчився працювати в команді або отримав задоволення та додаткову мотивацію до навчання.

Але, сподіваємося, що молодь зрозуміла головне: знання хоча б однієї іноземної мови – це ключ до успіху у сучасному світі.