+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 03 травня 2017

Атомна енергетика: ЗА та ПРОТИ

Неможливо уявити існування людства без використання електричної енергії. На сучасному етапі розвитку людства з кожним роком використовується все більше і більше електроенергії.  Одним з найбільш ефективних джерел виробництва електроенергії є атомні станції.

26 квітня 2017 року в день 31-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС студенти 41з групи факультету менеджменту підготували доповіді та взяли участь в дискусійному обговоренні на тему  “Nuclear Energy: Pros and Cons” (викладач Ганна Мельник).

Теми доповідей:

  • Атомні електростанції та принцип їх роботи (доповідач – Світлана Усенко);
  • Чорнобильська АЕС та Прип’ять (доповідач – Євген Антонюк);
  • Аварія на Чорнобильській АЕС: події, факти, причини (доповідач – Владислав  Шпиця);
  • Перші дні після Чорнобильської катастрофи (доповідач – Анастасія Белім);
  • Глобальні наслідки аварії на Чорнобильській АЕС (доповідач – Дмитро Довбуш);
  • Чорнобиль зараз: зона відчуження (доповідач – Марина Лозова);
  • Аварії на атомних станціях у світі (доповідач – Катерина Кирилюк).

Найбільш дискусійним предметом обговорення круглого столу було  питання  доцільності переходу на сонячні та вітряні електростанції, які є абсолютно нешкідливими для навколишнього середовища. Але справа в тому, що такого роду електростанції на даному етапі їх розвитку ще не зможуть повною мірою забезпечити потрібною кількістю електрики. Тому необхідно працювати над удосконаленням і модернізацією АЕС для  збільшення ефективності їх роботи. Але також необхідно піклуватися про заходи безпеки на атомних станціях.

Більшість учасників круглого столу переконані, що в недалекому майбутньому вчені розроблять нові, більш ефективні методи отримання енергії за допомогою сонячних і вітрових станцій, що дозволить людству відмовитися від ядерної енергетики.

Студенти не тільки виявили  грунтовні знання з обговорюваної теми, а й вільно презентували доповіді та доводили власну точку зору в дискусії англійської мовою, яка є мовою міжнародного спілкування.