+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 01 травня 2023

Емоційна рефлексія на заняттях з іноземної мови

Під час війни люди зазвичай переживають значні емоційні труднощі, такі як страх, тривога, розпач та гнів. Ці емоції можуть впливати на психічне та фізичне здоров’я людини, знижувати її відчуття безпеки, спричиняти психологічний стрес та дискомфорт.

Уранці 28 квітня 2023 росія вчергове вдалася до масованого ракетного обстрілу України. Одна з ракет влучила в багатоповерхівку в м. Умань, забравши життя 23 мешканців. Дуже велике людське горе. Ілюзія «нормального життя» розвіюється, адже це все відбувається у твоєму рідному місті, неподалік від твого дому, за сотні кілометрів від бойових дій. Навіть якщо біда не торкнулася твоєї родини, ти можеш почуватися пригніченим та переживати цілий спектр негативних емоції. Важливо також знати, що емоції та реакції людей на стрес можуть бути різними, і це повністю нормально. Не варто судити людей, які не реагують на біду або стрес так, як ми очікуємо. Важливо підтримувати кожного, якщо це потрібно, і допомагати людям знаходити способи, які працюють для них у подоланні стресу.

Студенти Уманського національного університету садівництва, які потребують психологічної допомоги, можуть звернутися до  практичного психолога та отримати консультацію або ж  приєднатися до терапевтичних груп.

Заняття з іноземної мови також може бути ефективним інструментом розвитку емоційного інтелекту та подоланню стресу, оскільки воно забезпечує практикування навичок спілкування та взаємодії з іншими людьми, що передбачає розуміння та керування власними емоціями та емоціями інших, розвиває емпатію.

1 травня 2023 р. доцентом кафедри української та іноземних мов Юлією Фернос було проведено заняття зі студентами 11-кн групи на тему «What is stress. How to cope with stress».  Студенти описували поняття стрес та тривожність, що змушує їх переживати такі стани. Говорили про свої емоції та ознаки стресу, спілкувалися з одногрупниками.  Під час мозкового штурму студенти висловлювали цікаві ідеї щодо шляхів подолання стресу, які допомагають саме їм. Порівнювали свої ідеї з ідеями, згенерованими штучним інтелектом Chat GPT.

Розуміння емоцій та співпереживання допоможе нам стати більш емпатичними, а це є важливою життєвою навичкою. Разом ми - сила! Україна переможе!