+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 05 квітня 2021

IІІ Всеукраїнська Інтернет-конференція «Проблеми лінгвістики й методики викладання мов у контексті входження України в Європейський простір»

На базі кафедри української та іноземних мов Уманського національного університету садівництва 5 квітня 2021 року відбулася IІІ Всеукраїнська Інтернет-конференція «Проблеми лінгвістики й методики викладання мов у контексті входження України в Європейський простір».

У конференції взяли участь близько ста учасників з вітчизняних ЗВО. Особливу активність проявили науковці кафедри української та іноземних мов Уманського національного університету садівництва та колеги з Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

З вітальним вступним словом до учасників Інтернет-конференції, яка відбулася на платформі Zoom, звернулася завідувачка кафедри української та іноземних мов Уманського НУС, кандидат педагогічних наук, доцент Наталія Олександрівна Комісаренко. Вона наголосила на тому, що набуття мовної і мовленнєвої компетентностей – необхідна умова формування компетентного і соціально дієвого майбутнього фахівця будь-якого профілю. Тому науковці, молоді вчені та науково-педагогічні працівники повинні контактувати та ділитися прогресивним досвідом у напрямку викладання мов. Наталія Комісаренко також наголосила, що проведення таких конференцій на кафедрі української та іноземних Уманського НУС стало вже традиційним, а число учасників постійно оновлюється і розширюється.

Учасників конференції також привітала заступниця декана з наукової роботи факультету менеджменту Уманського НУС, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри української та іноземних мов Світлана Петрівна Каричковська. Вона наголосила на актуальності застосування провідних інноваційних технологій та методів, а також на виборі сучасних форм навчання мов, у тому числі платформ дистанційного навчання на заняттях з іноземних та української мов, що є особливо актуальним у нашому сьогоденні.

Тематичними, науковими напрямами (секціями) конференції було визначено:

1. Слов’янські, германські та романські мови: лінгвістичні студії.

2. Психолого-педагогічні та методичні проблеми дослідження мов.

3. Філософські, історичні та соціологічні аспекти розвитку національних мов.

4. Аспекти реформування загальноосвітньої і вищої школи.

Учасники Інтернет-конференції представили свої доповіді та поділилися досвідом поєднання традиційних методів і форм з новітніми підходами і тенденціями у процесі викладання іноземних та рідної мов, обговорили проблеми педагогіки та методики викладання мов у ЗВО, а також науково-практичної підготовки майбутніх фахівців мовного і немовного профілів.

За результатами IІІ-ї Всеукраїнської Інтернет-конференції «Проблеми лінгвістики й методики викладання мов у контексті входження України в Європейський простір» буде видано збірник тез наукових доповідей учасників конференції.

Організаційний комітет Інтернет-конференції висловлює щиру вдячність співорганізаторам та всім учасникам конференції та сподівається на продовження співпраці у різносторонніх спільних науково-практичних проектах.

 

Олег Лазарєв,

доцент кафедри української та іноземних мов