+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 26 жовтня 2019

Проект «Сприяння розвитку регіональних англомовних професійних спільнот в Україні»

На початку жовтня 2019 року відбувся офіційний запуск проекту «Сприяння розвитку регіональних англомовних професійних спільнот в Україні»,що реалізується Українським відділенням Міжнародної асоціації викладачів англійської мови як іноземної (IATEFL Ukraine) за підтримки Британської ради в Україні.  Метою проекту є, по-перше,  залучення молоді до англомовного середовища, набуття впевненості у спілкуванні англійською мовою, сприяння розвитку нових знань та критичного мислення та умінь ефективної комунікації; по-друге, створення сучасного середовища для спілкування педагогічних та науково-педагогічних працівників англійською мовою задля підвищення їх професійної майстерності, обміну досвідом, міждисциплінарними дослідженнями тощо.

У рамках проекту  24-26 жовтня на базі Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» відбулися тренінги для фасилітаторів регіональних освітніх хабів, до участі у яких серед інших була запрошена доцент кафедри української та іноземних мов Уманського НУС Юлія Фернос.

Фасилітація – це специфічний вид педагогічної діяльності вчителя/викладача, що має за мету допомагати учневі чи студентові усвідомити себе як самоцінність, підтримувати прагнення до саморозвитку, самореалізації, самовдосконалення, сприяти особистісному зростанню, розкриттю здібностей, пізнавальних можливостей. Фасилітатор – це фахівець, який не зацікавлений у підсумках обговорення, з якимось конкретним рішенням, не представляє інтереси жодної з груп-учасників чи персоналій і не бере прямої участі в обговоренні, але несе відповідальність за якісне виконання завдань і є радше супровідником навчальної групи у їхньому особистому розвитку.

Відкриття  Uman English Learning Hub заплановано на листопад 2019 року, на разі дата уточнюється. До участі у роботі хабу запрошуються усі бажаючі: вчителі, викладачі, учні, студенти та батьки. Про усі деталі діяльності групи можна дізнатися зі сторінок соціальних мерж (Facebook, Instagram ).

Доцент кафедри української та іноземних груп

Юлія Фернос