+38 (04744) 3-20-50
Меню
Остання редакція: 03 грудня 2019

Участь викладачів кафедри української та іноземних мов у тренінгу "Cambridge Assessment English Qualifications"

В Україні кожна третя вакансія для офісних працівників містить вимогу знання англійської мови, і все частіше роботодавець вимагає сертифікати, які б підтверджували рівень волоління іноземною мовою.

Найпопулярнішими міжнародними тестами для оцінювання свого рівня англійської є IELTS (International English Language Testing System), TOEFL (Test of English as a Foreign Language) і CELA (Cambridge English Language Assessment).

Cambridge Assessment English є частиною Кембриджського університету, який  розробляє найбільш визнані кваліфікації для людей, що вивчають та викладають англійську в світі. Понад 5 мільйонів людей у 130 країнах щороку складають тут іспити . Більше 25 000 університетів, роботодавців, міністерств та інших організацій довіряють таким екзаменам та квалафікаціям і вважають надійним підтвердженням рівня володіння англійською мовою. Екзамени Cambridge English базуються на передових дослідженнях найбільшої команди тестологів та лінгвістів у світі.

 03 грудня 2019   представниками Cambridge Assessment English було проведено тренінг для викладачів, який відвідали доцент кафедри української та іноземних мов Уманського НУС Юлія Фернос та викладач кафедри Олена Олійник. Тема тренінгу – підготовка до кембриджських екзаменів. Зокрема,  B2 First, який  підтверджує володіння англійською мовою на рівні В2 (Upper Intermediate), згідно з загальноєвропейською системою градацій мовних рівнів (CEFR). Широко використовується для роботи, навчання та подорожей. Визнається посольствами та консульствами понад 135 країн світу, державними установами, міжнародними компаніями та навчальними закладами як за кордоном, так і в Україні.

Особливо цікавою для педагогів була інформація  про сертифікаційні екзамени для викладачів та вчителів. Наприклад, TKT (Teaching Knowledge Test), який розрахований на викладачів англійської мови, які працюють як з дитячою, так і з дорослою аудиторією. Іспит перевіряє знання методики викладання англійської мови в теорії. Підтверджує знання сучасної методики викладання, інструментів роботи з аудиторією, володіння спеціальною термінологією і вміння користуватися навчальними ресурсами.

Дякуємо організаторам та спікерам за позитивну атмосферу та нові знання!

Юлія Фернос,

доцент кафедри української та іноземних мов